Et vakkert smil med en liten behandling

Kan du endre smilet ditt uten dyre, lange behandlinger, og med et redusert antall tenner fjernet? Hva er estetisk korreksjon og konturer? Hva er det en estetisk tannlege gjør?

Kunsten bak smilutforming

aesthetic_dentNesten alle vet at vi har et bredt spekter av muligheter for å få et vakrere smil, men mange tror behandlingen er lang og kostbar, og at det medfører skade på tennene.

Takket være raskt utviklede teknikker, har vi i dag gode rutiner, som gjør utseende harmonisk. Behandlingen tar hensyn til karakteren i ansiktet, dets typiske trekk og pasientens personlighet. Fantastiske resultater oppnås gjennom et tett samarbeid mellom pasient og tannlege.

Personer som har synlige problemer med tennene sine vil ofte vurdere en tannkorreksjon. Noen ganger kan likevel problemet kanskje ligge mer i smilet, enn med våre tenner.

Små feil i området rundt munnen kan redusere selvfølelsen vår når vi snakker eller smiler. Mange prøver en profesjonell tannbleking, fordi man tror problemet er fargen på tennene. Det samme gjelder de som forstørrer leppene. Dersom problemet er av annen opprinnelse, vil kanskje ikke denne type intervensjonen løse problemet. Da blir man skuffet.

Om vi ikke er sikker på hva som forstyrrer integriteten til våre særtrekk, kan ofte en ekspert i estetisk tannbehandling hjelpe oss. Tannlegen kan gi råd, og sammen med pasienten finne ut hva som er årsak til problemet. I samspill, og ved hjelp av bilder og utviklede dataprogram, kan han eller hun designe et nytt smil som kan studeres før eventuelle inngrep gjøres.

Det er mange årsaker som kan påvirke selvfølelsen, som blant annet gap mellom tennene, utstikkende tenner og misfargede tenner. Dersom vi kartlegger problemene med en ekspert, kan vi finne en god løsning.

Minimal intervensjon – stor endring

I mange tilfeller kan et mindre inngrep være nok. Uten å skade tannmateriale kan man endre smil og harmonien i ansiktet. En korreksjon av kantene på tannen er en kort og smertefri prosedyre for å oppnå dette. Med en slik korreksjon kan tannlegen runde kantene på en kvass, taggete eller en for lang tann, og den nye formen for tannen kan harmonisere med ansiktet.

På denne måten kan kvinner få et mykere og mer feminint ansiktsuttrykk, og motsatt kan menn få et markert og maskulint utseende.

På tuppen av tennene er emaljen 1-2 mm tykk, med riktig teknikk og konturer vil ikke en slik korreksjon svekke tennene.

Formen og størrelsen på tennene kan også endres ved en estetisk korrigering av selve tannkjøttet. Dersom buen av tannkjøttet er rettet, kan de tennene som virker små, se større ut. Dette er også et rimelig alternativ. Slik korrigering koster kun Nok 490,- ved Oxygen Medical i Budapest.

Tannbleking først – deretter korreksjon

fogfeherites_weblapUjevne tenner kan trenge en kjeveortopedisk behandling. Deretter utføres en korreksjon av kantene ved behov.

Dersom en pasient har mange fyllinger er skallfasetter en mulig løsning for et estetisk og vakrere smil.

Ved hjelp av skallfasetter kan man trolig forynge et ansikt opp til 10 år.

Skallfasetter og porselen overlegg kan også beskytte tenner som ellers er i dårlig forfatning.

Om man ønsker denne type behandling, eller endre fyllinger i fortenner, anbefales det å ta en tannbleking først. Fargen på skallfasetter, porselen overlegg og fyllinger matcher best til blekede tenner, og gir et vakkert resultat.

Alle tannbehandlinger kan velges og kombineres etter hver enkelt pasients behov og budsjett.