Erstatte én eller flere tenner – Tannimplantat

Mangler du tenner, og leter etter en varig løsning?

Oxygen Medical har lang erfaring i de forskjellige metodene for å erstatte manglende tenner og tilbyr rimelige faste og flyttbare løsninger. Pasienttilfredshet og sikkerhet er vår prioritet, og vi kan derfor stolt meddele at alle våre tannleger har D.M.D utdanning.
Vår klinikk tilbyr full service innenfor de aktuelle tannbehandlinger, for eksempel i oral kirurgi og periodontale behandlinger, i moderne behandlingsrom med den nyeste teknologi.
Vi tilbyr ubegrenset tilgang til vår velværeavdeling under hele oppholdet.

idős_pár_webre


3D-
CT og dental røntgen gir HD diagnostiske bilder, og sammen med de beste materialer, kan den ultimate behandling effektivt nås

Arbeidet utført av vårt høyt kvalifiserte team av tannleger er støttet av erfarne tannhelsesekretærer og de beste tannteknikere. Resultatene er derfor alltid holdbare, estetiske og trygge.

Alle våre behandlinger er smertefri og våre pasienter får kaffe, te og vann i vårt komfortable venterommet.
Vår klinikk har ISO 9001-International Quality Management Certification og alle nødvendige tillatelser og kvalifikasjoner.

Vi tilbyr tre ulike typer løsninger for å erstatte manglende tenner: tannimplantater, kroner eller broer, og flyttbare proteser.

Ved små til moderate tannskader kan vi også bruke innlegg og overlegg. Ønsker du å lese mer om disse behandlingene, kan du finne Estetisk Tannpleie i menyen.

Riktig behandling og løsning kan alltid diskuteres med tannlegen, og den første konsultasjon er gratis.

 

Tannimplantat

Dental implants

Implantat er ofte ansett å være den mest funksjonelle og varig løsningen for manglende tenner.

Teknikken er brukt i over 30 år, og har en svært god prognose.

Implantat er en titanskru (fikstur) som plasseres i kjevebenet for å erstatte tannroten.
Titan er et materiale som danner er intim binding til ben gjennom en biologisk prosess som kalles osseointegrasjon.
Etter 3-6 måneder har implantatet grodd fast i kjeven og er klar for å bære tannkronen eller broen som festes på.

Under prosessen hvor implantatet gror fast til kjevebenet, kan man bruke midlertidige tenner.

Med riktig stell og god munnhygiene vil et implantat vare livet ut.

Operasjonen utføres av oral kirurg under sterile betingelser med lokal anestesi. For pasienter med tannlegeskrekk, er det også en mulighet for å få narkose under behandlingen.

Når anbefales implantatbehandling?
 • Dersom du ikke ønsker å ødelegge nabotenner når bare én tann mangler. (En bro krever nedsliping av nabotenner for å kunne festes.)
 • Dersom du ikke ønsker en avtagbar protese.
 • Dersom du ønsker en fast bro.
Hvem er en god kandidat for implantat?
 • De med tilstrekkelig kjeveben
 • De med god generell og oral helse
 • De som praktiserer god daglig munnhygiene.
Tilstander som kan ekskludere muligheten for implantat?
 • Ved utilstrekkelig kjeveben (kan eventuelt implanteres med benforsterkning)
 • Enkelte sykdommer (hemofili, ukontrollert diabetes og andre sykdommer som hindrer tilheling)
 • Alvorlig feil okklusjon
 • Dårlig munnhygiene
 • Mye røyking, alkoholbruk og narkotikaavhengighet.
Implantering - steg for steg
 • Det aller første steget er undersøkelse og diagnostisering. Med hjelp av en 3D-CT-scanner, sjekker vi kvaliteten av kjevebenet.
 • Prosedyren blir utført under sterile og trygge omstendigheter, og er helt smertefri.
 • Implantatet plasseres i kjevebenet av en høyt kvalifisert kjevekirurg, og takket være den nyeste teknologien, er prosedyren rask og sikker. Etter implantering, utføres en kontroll 3D-CT. Pasientene forlater Oxygen Medical med forebyggende antibiotika og smertestillende.
 • Under tilhelingsperioden, oppstår den såkalte osseointegrasjonen. Dette er perioden hvor implantatet gror fast i kjevebenet. Normalt tar dette 3-6 måneder, så kan pasienten komme tilbake og få den endelige protesen.
Er tannimplantat trygt?

Tannimplantater har en suksessrate på 96-98%, og vil vare livet ut med riktig munnhygiene. Med regelmessige kontroller er det mulig å oppdage og forebygge eventuelle problemer i tide. Etter de instruksjoner tannlegen gir, kan optimal munnhygiene enkelt oppnås.
Oxygen Medical bruker implantater laget av titan. Titan er et grunnstoff som kroppen aksepterer nesten som det var sitt eget vev. Derfor vokser implantatet fast i kjevebenet, og gir ingen form for allergiske reaksjoner.

 

Hvilke implantatsystemer bruker Oxygen Medical?
 • Alpha-Bio (eid av Nobel Biocare) - Et rimelig merke med livstidsgaranti: Alpha-Bio implantater binder seg godt til kjevebenet (effektiv osseointegrasjon) og sikrer en kortere tilhelingsperiode.
 • Straumann - Sveitsisk presisjon og kvalitet. En av de beste implantatsystemer på markedet. Straumann har bygget et effektivt system for å sikre høy kvalitet på forskning og utvikler implantater med sitt dedikerte team av spesialister.
 • Nobel Biocare -Den svenske markedsleder tilbyr et omfattende sortiment av tannimplantater for alle indikasjoner. Nobel Biocare er verdensledende på innovative implantatbaserte tannerstatninger.
 • De tilbyr implantat som passer dine behov, uansett situasjon.

Tannimplantater bidrar til tenner som ser, føles og fungerer som naturlige tenner.
De gir full tyggeevne og forbedrer pasientens livskvalitet.

 

Kroner & Broer

korona, implantEn krone er en tannformet cap, sementert på eksisterende tann eller implantat / distanse. En tannkrone kan brukes hvis tannen er skadet, men ikke tapt, noe som betyr at i det minste roten er fremdeles gjenstår. Vi bruker også kroner dersom den manglende tannen er erstattet av tannimplantat, men i dette tilfellet trenger vi et anslag for å feste kronen til den kunstige roten.

En tannbro brukes til å erstatte en eller flere manglende tenner. Det er i utgangspunktet en kunstig tann som fyller gapet. Tannlegen vil preparere (forberede) tennene på hver side av rommet. Disse nabotenner vil være bærebjelkene i broen.

Når er det behov tannkrone?
 • Når man skal gjenopprette en brukket tann, eller en tann i feilstilling.
 • Når en tann er skadet av for eksempel store fylling, hvor tannen ikke kan gjenopprettes med nye fyllinger.
 • Når en tann rotbehandles (rotfylling), en krone gir da en styrkende effekt og bidrar til å hindre brudd.
 • Når man behøver forankring til en bro.
Hva er kroner og broer laget av?
 • Metallkeramisk: Porselen brent over metall. Det er den vanligste typen av kroner. Et veldig stabilt, fast og rimelig valg.
 • Zirkonium: En sterk tannkrone helt uten metall. Denne kronen har en hvit kjerne, noe som gjør at tannen ser naturlig ut.
 • Helkeramisk: Laget kun av porselen. Ser ut som en naturlig tann, men er ikke like sterk som de andre typene av kroner og brukes derfor kun på fortennene.

Tannproteser

Gebiss – helprotese er den mest vanlige metoden for å erstatte helt eller delvis tanntap.
Brukes hovedsakelig til pasienter som ikke har nok kjeveben for implantasjon.
Det er også en rimelig fremgangsmåte med minimal risiko.

Protesen er vanligvis laget av plastakrylat og holdes på plass i munnen ved hjelp av protesens utforming, munnhulens muskler og overflatespenning i spyttet.

Hva er en fast protese?

Takket være det tann-teknologiske fremskrittet, er det i dag mulig å støtte de avtagbare protesene med implantater. Selv pasienter med alvorlig bentap kan få løsninger med to eller fire implantater som stabiliserer protesen.

Det finnes mange forskjellige metoder for å koble protesen til implantater, men resultatet er alltid det samme: klikkprotesen er avtagbar og kan renses, men er likevel stabil i munnen og beveger seg ikke når du snakker, spiser eller smiler.

Pasienter får større selvtillit, bedre helse og økt livskvalitet. Størrelsen av tennene kan reduseres takket være den faste forbindelsen som fører til et harmonisk og behagelig utseende.

implant dentureFor informasjon om riktig behandling for deg, ta kontakt med oss. Er du ute etter en holdbar, estetiske, men på samme måte rask løsning for manglende tenner? Oxygen Medical tilbyr alt på 4 behandlinger!

Kontakt oss i dag for prisene på en komplett, ny, estetisk protese!