Tannverk

toothache vizsgálat

Tannverk kan drastisk redusere livskvaliteten, og noen ganger påvirke din generelle helse.

Selv pasienter som går regelmessig til tannlegen, og har en god munnhygiene kan få tannverk.

 

 

 

 

De vanligste årsakene til tannverk:

-tannråte

-tannkjøttsykdom (periodontitt)

-skader på fylling

-infeksjoner

 

 

Tannråte - Karies

Tannråte er en bakteriesykdom i tennene som fører til oppsmuldring av tannens overflate. Behandling bør iverksettes tidligst mulig for å hindre utviklingen av tannråten.

Behandling i tidlig fase, vil tannlegen fjerne det skadde tannvevet, og erstatte det med fyllingsmateriale. Ubehandlet vil tilstanden utvikle seg og gi alvorlig betennelse i tannroten, i verste fall kan det på sikt føre til livstruende infeksjoner.

Om kariesangrepet har nådd pulpa må tannen rotbehandles eller fjernes.

Tannkjøttsykdom

Tannkjøttbetennelse er en relativt vanlig tilstand, med lite symptomer i tidlig fase. De første symptomer som fremtrer er dårlig ånde og lettblødende tannkjøtt.

Gingivitt er når tannkjøttet rundt tannen blir betent, som følge av plakk og tannstein. Denne tilstanden trekker seg tilbake ved god tannhygiene.

Ubehandlet gingivitt kan føre til periodontitt, som er en betennelse som går dypere ned i vevet, og fører til tap av støttevev og beinvev rundt tennene. Med tiden dannes en dyp lomme mellom tann og tannkjøtt, som til slutt kan resultere i tannløshet.

Merker man symptomer på gingivitt, bør man oppsøke tannlege for en profesjonell tannrensing. Tannlegen fjerner plakk og tannstein, og gir instruksjoner om effektive teknikker til den daglige tannhygienen.

Infeksjoner – Cyster

Kjevecyster er væskefylte hulrom som vokser sakte med uthuling av knokkelen.

Cystene gir normalt lite symptomer inntil de vokser seg store, eller blir infiserte. Dette er ikke kreftsvulster, og behandlingen er ganske enkelt å fjerne dem ved operasjon under lokalbedøvelse. Uten behandling, vil cysten fortsette å vokse og forårsake dentalt bentap. De har også en tendens til å komme tilbake i noen tilfeller, derfor er det viktig med regelmessig undersøkelse hos tannlege.

 

Ved dentale smerter er det anbefalt å søke tannpleie så snart som mulig for å få en nøyaktig diagnose av årsaken til smertene.

Oxygen Medical har behandlet mer enn 12 000 ungarske og over 1500 norske pasienter siden 2009. Vi måler pasienttilfredshet for kvalitetsforbedring og sørger for at våre pasienter alltid får den høyeste grad av service.

Vårt team av oral kirurger, spesialister i periodonti og våre leger i andre felt er høyt kvalifiserte og erfarne. Våre pasienter føler seg ivaretatt og trygg.

Med hjelp av moderne utstyr og effektive medisiner, kan tilhelingstiden bli redusert. Med redusert helbredelsesperiode kan hele behandlingen utføres på kortere tid.