Turisme

Ungarn er en av de tretti mest populære turistmålene i verden, og tiltrekker seg 9,3 millioner turister per år (2013). Budapest, hovedstaden i Ungarn, er en historisk by, veldig spennende og i rask utvikling. Den er rik på naturlig skjønnhet, har en full historisk og kunstnerisk arv og en levende tradisjon.

 

Spising er internasjonalt – Det er steder hvor hjemmelagde ungarske retter tilbys sammen med sigøynermusikk, og det er andre steder hvor salon musikk eller mykt trompetspill gir bakgrunnen for middag. Puber og jazzklubber er svært populære og er nesten alltid fullt, spesielt på dager når levende musikk gjør at øl smaker enda bedre.

Shopping – Det er mange kjøpesentre, sentre og markeder. Et ytterligere sted å handle i Budapest er Váci Utca, hvor gaten har flere antikke og folklore butikker, gallerier, andre butikker. Engelskspråklige bokhandlere, smykkebutikker, restauranter og kafeer.

 

tourism_1

 

Det er alltid noe som skjer Det er nesten 200 museer og gallerier, 40 teatre, et vakkert operahus og syv konsertsaler som tilbyr en rekke programmer gjennom hele året. F.eks Vår Festival for musikkelskere, Night of Museums, Festspillene i musikk eller Bridge Festival. September er den måneden i Budapest hvor det arrangeres International Wine and Sparkling Wine Festival. Blant de vanlige sportsbegivenheter fortjener Formel 1 Grand Prix i juli å bli nevnt.

Tannturisme er en voksende sektor, som gir rimelig og høy kvalitet på tannbehandling for pasienter som bor i Norge. Turistene får dra nytte av lavere priser, og kan under oppholdet nyte hvert minutt i en unik by.

 

De mest populære turistattraksjonene i Budapest og UngarnBuda Castle, Fisherman Bastion, Gellert Hill, The Chain Bridge, Margaret Island, Parliament, St. Stephen’s Basilica, The Great Synagogue, Andrássy Avenue and OperaHeroes Square, Vajdahunyad Castle

Og for ytterligere attraksjoner klikk her.

tourism_2